-

Sagt om Tornrummets hemlighet

Klicka på titlarna för att se hela recensionen

Tack för alla fina ord!

Tidningar

Dagens Nyheter 2008-11-25
Trovärdig fantasy utan drakar
“Niklas Janz är så bra att man blir förvånad, särskilt som han debuterar inom den mest uttjatade av genrer: fantasy. Där har det verkat nästan omöjligt att åstadkomma något unikt - men Niklas Janz lyckas utan att blanda in en enda sönderanvänd vätte, drake eller trollkarl. I stället har han skrivit en udda, skimrande vacker bok där fantasyvärlden är märkligt trovärdig.”
Svenska Dagbladet 2009-01-12
Mångbottnad debut
“Debuterande Niklas Janz levererar en frisk omtagning av etablerade motiv och teman. [...] En mångbottnad och på det hela taget lyckad debut.”
Västerbottens-Kuriren 2008-12-04
Kärlek och fantasy från Umeå (samlingsrecension, titta längst ner)
“Berättelsen blir allt kusligare och Tornrummets hemlighet är 2008 års bästa svenska fantasy”
Bohuslänningen 2008-11-27
Fascinerande fantasydebut
“Mystiken tätnar innan vi får ta del av den fascinerande upplösningen. Skickligt knyter författaren ihop intrigerna. Här finns en hel del att fundera över för läsvana fantasyfans.”
Sundsvalls Tidning 2008-11-11
Rik berättelse i två världar
“Det är nästan så att man blir lite rädd för sina egna drömmar”
Hallandsposten 2008-11-08
Annorlunda fantasyroman om drömda världar
“Plötsligt är drömmen på riktigt, vad som helst kan hända och den här gången är det långt ifrån säkert att man vaknar. Och slutet är faktiskt helt fenomenalt.”

Annat

Böcker kan ta dig vart du vill! 2009-01-02
Tornrummets Hemlighet
“Niklas Janz har skrivit en riktigt häftig och annorlunda fantasy-bok...”
Textappeal 2008-11-23
Drömskt
“Svenske Niklas Janz har förgyllt min helg med sin underbara debutroman Tornrummets hemlighet. Det är en jättebra bok, byggd på fantastiska kluriga idéer som håller hela vägen. Det är genomtänkt och väl genomfört.”
Flaskposten 2008-11-11
Gamla dagböcker och mycket damm
“Jag blir alldeles rysig av att läsa den här boken. Å, vad den är bra.”
Collaget 2008-11-06
Tormrummets hemlighet
“Tornrummets hemlighet är Niklas Janz första bok och vilken bok! [...] Det här är riktigt bra! Spännande och läskigt. Mirjam är dessutom jättebra beskriven, hon känns så himla verklig.”
Inuti en bok 2015-04-05
Tormrummets hemlighet
“Det är en bra bok! En bok som griper tag i hela mig. En bok som jag inte läser innan jag ska sova eftersom den får mig att tänka för mycket. Det är en bok som är som en dröm!”
-

Sagt om Bandet som inte får brista

 

Tidningar

Smålandsposten 2014-08-22
Mirjam är fångad i drömvärlden
“På en noggrant beskrivande prosa varvar Niklas Janz Lindas vardag och Mirjams upplevelser i drömvärlden som fångat henne. Replikskiftena med föräldrarna driver hela tiden på framåt och det delade upplägget ger berättelsen en stadig stomme..”
Femina 2015-02-22
Boktipset- Bandet som inte får brista av Niklas Janz
“En originell och ganska långsamt berättad fantasythriller om vänskap och förlust, som utspelas omväxlande i drömmens värld och i verkligheten. Uppföljare till den hyllade Tornrummets hemlighet”

Annat

Malmö Stadsbibliotek 2014-12
Årets bästa 2014
“Bandet som inte får brista är en spännande sagothriller med inslag av fantasy. En härlig läsupplevelse som stannar kvar i minnet länge.”
Bokvarg 2015-01-29
Bandet som inte får brista - Niklas Janz
“[…] hela min kropp skrek efter boken när jag lagt den ifrån mig. Jag ville bara ha mer och snart fanns det inga sidor kvar. Men boken lämnade mig med en varm känsla i hela kroppen. Det har varit 7 långa år men det har varit 7 år som har varit värda att vänta på. Tack Niklas Janz för en underbar serie.”
Inuti en bok 2015-05-01
Bandet som inte får brista
“Både Tornrummets hemlighet och Bandet som inte får brista innehåller en fantastisk fantasivärld och en berättelse som får mig att imponeras av Niklas Janz. Det är spännande, mystiskt och obehagligt. Jag gillar det!.”